soci.bike

Hoe kun je Dutch Design toepassen om de bakfiets nog beter te maken? We stelden onszelf een simpele vraag: hoe zou het er uit zien als we de gebruikers voorop zetten? Wat zijn hun gewoonten, zorgen en irritaties?

Zoals met alles maken details het verschil. Met bestaande bakfietsen bleken mensen geïrriteerd door lekke banden, onbetrouwbare verlichting en fietsbellen die lostrillen. Ze maakten zich zorgen over veiligheid. En ze vonden het fantastisch om files voorbij te rijden en meer tijd buiten door te brengen.

We hielden wat werkt en verbeterden wat niet werkt. We ontwikkelden op maat gemaakte wielbeschermers om vingers te redden, monteerden driepuntsgordels en belachelijk goede remmen. Dankzij ons kantelmechanisme is de soci.bike wendbaar én stabiel. Dankzij een vleugje Deutsche Gründlichkeit kun je elke dag rekenen op de elektrische trapondersteuning. De fietsverlichting en de bel een bijzondere eigenschap: ze doen het.

Zwaartekracht opheffen is ons niet gelukt, een hoop andere dingen wel.

Details maken het verschil!

Op het eerste gezicht lijken bakfietsen nogal op elkaar. Maar wie beter kijkt ontdekt al snel dat details het verschil maken. soci.bike verrast met slimme oplossingen die je dagelijkse ritten zoveel makkelijker, leuker, veiliger en comfortabeler maken. Dag na dag, maand na maand, jaar na jaar.

Het soci.bike verhaal

soci.bike is fabrikant van elektrisch ondersteunde bakfietsen. Dit zijn geen gewone bakfietsen, maar dit zijn bakfietsen met een verhaal. Eigenaren Patrick de Haan, Peter Schouten en Niels Deen hebben zelf of in hun nabije omgeving ervaren wat het doet met mensen als zij aan de zijlijn komen te staan. Ze hebben geen reden om ’s ochtends uit hun bed te komen en ’s avonds, als zij thuiskomen, kunnen zij niet trots zijn op datgeen wat zij die dag gedaan hebben. Dat is de reden dat wij bij soci.bike geen mensen aannemen om de bakfiets te maken: wij maken bakfietsen om mensen aan te kunnen nemen.

Maatschappelijke impact is daarbij ons doel en financieel rendement is een van onze middelen. Wij zijn een commercieel bedrijf en verkopen deze bakfiets. Het geld dat wij verdienen investeren wij in onze missie. We zijn daarmee ook een Social Enterprise.

Een Social Enterprise is een onderneming met een maatschappelijke missie. Als sociale onderneming leveren wij producten en diensten vanuit een verdienmodel. We zijn niet alleen ‘sociaal’ maar ook ‘ondernemer’. Alleen zien wij geld verdienen niet als belangrijkste streven. Zakelijk succes is een middel naar ons doel: maatschappelijke meerwaarde creëren door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt tóch aan een betaalde baan te helpen. Dát is de winst die wij willen maximaliseren.

Bij soci.bike worden medewerkers opgeleid op het gebied van fietstechniek, ze doen werkervaring op en werken met de nieuwste technieken op het gebied van e-bike technologie. Dat samen vormt een goede basis voor een betaalde baan bij soci.bike of extern.

soci.bike soci.bike soci.bike soci.bike soci.bike soci.bike